BRKO KUHA IZA VAS AMERISKI BANANIN KRUH 2 celi jajci, 10 dkg sladkorja, 1,5 dcl olja, 1 zelo zrele banane, 10 dkg zrezanih lešnikov ali orehov, 10 dkg sezam zrna, 5 dkg raaka, 5 dkg kokosove moke, 1 jogurt, 4 žlice črne ali ajdove moke, 1 veliko žlico pecilnega praška, 5 dkg čokolade v prahu, sok polo-vice limone, 1 vanilij sladkor, 5 dkg rozin, cimet. Najprej penasto zmešamo jajca In slad-kor, nato po vrsti dodajamo vse naštete stvari, nazadnje moko s pecilnira praškom. Banane pretlačimo. Maso stresemo v dobro namazan Pekač, pečemo eno uro pri 180' C. Namesto črne ali ajdove moke lahko upora-bite otrobe, ie jih imate, tudi sladkor je boljši rjav nerafiniran. Poskusite lahko tudi brez sezamovib zrn. Hladno stresemo iz pe-kaLa ter spodnjo stran premažemo z malo meda, razredčenega z Hmonovim sokom. SLASCICA IZ JABOLK Za 5 oseb potrebujemo 80 dkg jabolk (zlati delišes), 25 dkg sladkorja v prahu, 1 11-mono in malo olja. Jabolka olupimo, odstranimo peCke, zre-žemo ]ih in damo v kozico, prelljemo z 11-monovim sokom, pustimo stati 10 minut. Ja-bolka odcedimo in zmešamo s sladkorjem, na blagem ognju kuhamo in sproti mešamo. Da bi doblli želeno obliko, vroCo zmes vli-jemo v tortnl model (all za šarkelj), ko se dobro ohladi, stresemo na krožnik In raz-režemo ter ponudimo s smetano. ZELENJAVNA ENOLONCNTCA Očistimo cvetafo In zrežemo, kuhamo v slani vodi, posebej prepražimo korenje, do-damo vodo od cvetače, dodamo testenine (zvezdice) in jušno kocko. OCVRTA CVETACA Prekuhano cvetačo povaljamo v mokl In drobtinah ter jo ocvremo na olju. Ponudl-mo s solato — ajvarjem all k zrezkom. SADNI KOLAC Zmešamo 5 jajc s 5 Jlicaml sladkorja, 5 žlicami moke, 1 skodelico olja, 1 skodelico mleka. Maso zlijemo v pekač. Na testo na-ribamo 3 kisla jabolka in rozine. Pečeno in gotovo posujemo s sladkorjem in vanilijem. Isti kolač lahko pripravimo tudi z drugim sezonskim sadjem.