Nastanek mraznih razpok pri drevju - Torelli, Niko (Les (Ljubljana), 2002)
Opisan je mehanizem nastanka mraznih razpok kot ga je predlagal H. Müller-Thurgau in dokazal H. Kübler
Keywords: drevesna skorja; mrazne razpoke