Evaluacija zbirki bibliotečne gradje s područja kemije u Centralni tehniški knjižnici s osvrtom na jezik publikacije - Pečko-Mlekuš, Helena (visokošolska dela, 1993)
Naloga obravnava vrednotenje knjig in časopisov s področja kemije in kemijske tehnologije v CTK s posebnim poudarkom na jezikovni zastopanosti dokumentov. Vrednotenje temelji na metodah, ki so usmerjene k zbirki in k uporabnikomm CTK. Preverjali smo hipotezo, da knjige in časopisi s področja kemije in kemijske tehnologije v CTK glede na zastopanost tujih jezikov niso relevantni produkciji v svetovnem merilu in uporabnikom CTK. Raziskava je pokazala kvalitativno in kvantitativno neustreznost dokumentov, potrebo po kontinuirani evalvaciji knjižničnih zbirk v CTK, ter večjem sodelovanju z uporabniki. To bi omogočalo stalne povratne informacije o relevantnosti knjižničnih zbirk in izboljšanje kvalitete pri razvijanju knjižničnih zbirk.
magistrsko delo
Keywords: knjižničarstvo; knjižnične zbirke; evalvacija zbirk; relevantnost publikacij; jezik publikacij; področje kemije; Centralna tehniška knjižnica