Estrategias y recursos verbales de las cartas al director en la prensa digital espanola - Rodríguez-Escudero, Inmaculada (Verba hispanica, 2025)
Študija preučuje diskurzivne sestavine in vloge sporočanjskih dejanj v pismih uredniku, objavljenih v španskih spletnih medijih, kot so zabeležena v korpusu CORPES XXI. Analiza korpusa, ki obsega 32 enot in je bila izvedena s pomočjo analitičnega orodja MAXQDA 24, se osredotoča na pragmatično in deskriptivno-interpretativno raven besedila. Med rezultati analize velja izpostaviti nabor pragmatičnih strategij, ki se jih bralci poslužujejo bodisi pri zagovarjanju svojih stališč in prepričevanju drugih bralcev bodisi pri opozarjanju na posamezne probleme.
Keywords: análisis del discurso; analiza diskurza; competencia pragmática; corpus linguistics; digital press; discourse analysis; korpusno jezikoslovje; lengua espanola; lingüística de corpus; pragmatic competence; pragmatična kompetenca; prensa digital; Spanish; spletni mediji; španski jezik