Zunanji obrat ploda na glavico v regionalni bolnišnici - Lovšin, Boštjan (Zdravniški vestnik, 2017)
Večino plodov v medenični vstavi ob predvidenem datumu poroda porodimo s carskim rezom. Strokovne smernice ob zagotovitvi določenih pogojev priporočajo poskus zunanjega obrata ploda v glavično vstavo in s tem zmanjšanje carskih rezov. Želeli smo analizirati dejavnike uspešnosti zunanjega obrata in preveriti hipotezo, da se z izvajanjem zunanjega obrata izognemo znatnejšemu številu carskih rezov.
Keywords: carski rez; medenična vstava; porod; zunanji obrat ploda