String C-group representations of alternating groups - Fernandes, Maria Elisa (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Pokažemo, da ima za poljubno celo število ?$n \ge 12$? in za vsak ?$r$? z intervala ?$\left 3, … , \lfloor \frac{n-1)}{2} \rfloor \right$? grupa ?$A_n$? predstavitev z verižno ?$C$?-grupo ranga ?$r$? in da je torej edina alternirajoča grupa, katere množica takih rangov ni interval, grupa ?$A_{11}$?.
Keywords: abstract regular polytopes; abstraktni regularni politopi; alternating groups; alternirajoče grupe; Coxeter groups; Coxeterjeve grupe; string C-groups; verižne C-grupe