Poslednje kraljestvo - Cornwell, Bernard (knjige, 2022)
Piše se deveto stoletje in Anglija se šibi pod močjo danskih plenilcev Vikingov. Kraljestva padajo eno za drugim, dokler Wessex pod vodstvom kralja Alfreda ne postane poslednji branik angleške krone.Razklan med poganskim otroštvom in pripadnostjo pobožnemu Alfredu, se mladi bojevnik Uhtred znajde na prelomnici zgodovine, ki bo oblikovala prihodnost otoka.Lahko Uhtred, rojen angleškemu grofu, nato pa ugrabljen in vzgojen med Danci, v tej borbi za prestol in zemljo pomaga obvarovati zadnje saksonsko kraljestvo?Usoda Anglije visi na nitki. In usoda je vse.