Communication structure and the performance of organisational teams - Kovačič, Helena (Teorija in praksa, 2011)
Povezanost komunikacijske strukture timov v organizaciji in njihove uspešnosti postaja vse bolj pomembna organizacijska tema, saj vse več modernih organizacij deluje preko svojih notranjih in zunanjih meja. Takšen okvir omogoča komunikacijo in sodelovanje skupin posameznikov, ki povezujejo različne dele organizacij. V članku ugotavljamo, da odstranitev hierarhičnih nivojev, ki prispeva k večji povezanosti znotraj organizacije, ni zadosten pogoj za uspešno sodelovanje timov med različnimi oddelki. To ugotovitev potrjujejo rezultati študije dveh različno uspešnih timov, ki je pokazala na centraliziranost kot ključni dejavnik uspešnosti timov.
Keywords: Organizacije; Organizations; Team work; Timsko delo; Communication; Komuniciranje; Uspešnost; Successfulness; skupinsko delo; sodelovanje