Funkcije ponavljanj v govorjenem narečnem diskurzu - Zuljan Kumar, Danila (Slavistična revija, 2007)
Ponavljanja imajo v govorjenem jeziku pomembno vlogo. Poleg vypostavljanja in vzdrževanja koherence, to je kot ponovne pojavitve, imajo še mnoge druge funkcije, ki se jih govorci bolj ali manj zavedamo. Prispevek se osredotoča naraznovrstnost ponavljanj in njihovih funkcij v spontanem narečnem pogovoru. Besedila so bila posneta v Brdih.
Keywords: coherence; dialectal speech; koherenca; narečni govor; ponavljanja; reiterations; Slovene language; slovenščina; spontani narečni govor