Reisseronia lesari sp. nov., R. gertrudae Sieder, 1962 and R. tarnierella (Bruand, 1850) in Slovenia (Lepidoptera: Psychidae) - Predovnik, Željko (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2020)
Pričujoča študija nam daje pregled rodu Reisseronia (Bruand, 1850) v Sloveniji. Dve vrsti, R. gertrudae Sieder, 1962 in R. tarnierella (Bruand, 1850), sta novi za slovensko favno, Reisseronia lesari nova vrsta za znanost pa je opisana z Radenskega polja v osrednjem delu države. Nova vrsta je partenogenetska. Primerjamo jo z več sorodnimi vrstami in predstavljamo njihove morfološke razlike v besedi in sliki. Podajamo dodatne informacije o habitatu in biologiji obravnavanih vrst.
Keywords: butterflies; fauna; favna; Insecta; Lepidoptera; Metulji; new species; nove vrste; Psychidae; Reisseronia; Reisseronia lesari; Slovenia; Slovenija; Žuželke