Ročno izdelan kruh lepše diši V pekarni Magušar na Rakovniku spečejo ob de-lavnikih dnevno od 400 do 500 kg kruha, ob sobotah pa tudi od 800 do 900 kg. V pekarni je mogoče poleg čmega, belega, rženega in oljnatega kruha dobiti tudi manjše hlebčke, sirove zavitke, štruklje, potico in drugo pecivo, pa tudi domače drobtine in mlečne izdelke Ljubljanske mlekame, te pa zato, ker na Rakovniku ni mogoče dobiti mlečnih izdelkov na več mestih. Lastnica pekarne Pepca Magušarjeva nam je po-vedala, da se tudi pri prodaji kmha čuti vpliv omeji-tve porabe bencina. Pekarne ne obiskujejo več odda-Ijeni potrošniki, ki pa so bili pred uvedbo bonov za bencin največji odjemaia kniha. Pred novim letom so v pekarni spekli okoli 1200 kg kruha, kupci so čakali tudi dopol ure, dasodobili kruh še vroč, direktno iz peči. V pekarni sta zaposle-na samo dva peka, ki začneta svoje delo že ob polnoči, delo ttaja samo v eni izmeni iri zato je potrebno vložiti veliko truda, da je zjutraj na policah svež kruh. Z dobavitelji moke in goriva je Magušarjeva zado-voljna, zaskrbljuje jo le pomanjkanje margarine. Pekama ima zaradi dobrega, ročno izdelanega kmha veliko stalnih »strank«, žal pa ročna izdelava tudfdnži peko kruha. DARJA ERHATIČ Pre4 Mugušarjevo pekarno so ob sobo-ta* ntatv zvoaj prodajatoe tudi do 1O. mvdDpoktne.