Unilateral spatial neglect - Soroker, Nachum (Rehabilitacija (Ljubljana), 2012)
Prispevek podaja pregled dveh vidikov zanemarjanja prostora v polovici vidnega polja: teoretične osnove tega stanja, ki sodi med najbolj zapletena, kar jih srečujemo v rehabilitacijski klinični praksi, in strategij za izboljšanje zavedanja zanemarjane strani. Po kratkem opisu simptomov sledi pregled kliničnih in bazičnih raziskav o tej temi, opravljenih v rehabilitacijski bolnišnici Loewenstein v Raanani v Izraelu.
Keywords: clinical rehabilitation; klinična rehabilitacija; neurology; nevrologija; Perceptual Disorders; raziskave; research; theory; unilateral spatial neglect; zanemarjanje prostora v polovici vidnega polja; zaznavanje; zaznavne motnje