Ektoparazitska entomofavna sesalcev (Mammalia) Jugoslavije. 1, Insektivori in na njih ugotovljeni sifonapteri - Brelih, Savo (Scopolia, 1978)
Avtorja navajata podatke za 31 vrst in 14 podvrst sifonapterov, ki so bili ugotovljeni na insektivorih v Jugoslaviji. Popisana je Leptopsylla algira scopolii ssp. n. in do sedaj še nepoznana samica vrste Palaeopsylla smiti PEUS, 1965. Za ozemlje Jugoslavije so novi naslednji taksoni: Hystrichopsylla talpae talpae (CURTIS, 1826), Rhadinopsylla ?sobrina PEUS, 1958, Palaeopsylla smiti PEUS, 1965, Ctenophthalmus bisoctodentatus heselhausi (OUDEMANS, 1914), Ct. congener troilus PEUS, 1954, Ct. assimilis bernhardus PEUS, 1965 in Leptopsylla algira scopolii ssp. n. Podan je tudi pregled gostiteljev in na njih ugotovljenih sifonapterov ter nekaj taksonomskih, zoogeografskih in ekoloških opažanj.
Keywords: Žuželke; Yugoslavia; Jugoslavija; entomologija; ektoparaziti; bolhe; sesalci; voluharice