The importance of being Earnest - Kitanovska-Kimovska, Sonja (Acta neophilologica, 2016)
Cilj tega prispevka je raziskati strategije pri prevajanju ironije iz angleščine v makedonščino, kakor tudi identificirati morebitne korelacije med tipom ironije in uporabljeno strategijo prevoda.
Keywords: angleška književnost; English literature; ironija; makedonščina; McCabe, Eugene, 1930-; prevajanje; strategies; strategije; translating irony; translation; Wilde, Oscar: The importance of being Earnest