Pripovedka o Amaliji - Smolnikar, Breda (knjige, 2022)
Zgodba o vaški norici, ki hodi naokrog in straši ljudi. Za samo zgodbo pa se skriva težka usoda prelepega dekleta, ki je bilo bogato in nemškega rodu in je samo zato doživelo zeizmerno zlo, kot to zmorejo v vojnih in tudi povojnih časih posamezniki, ki bi se jim težko reklo, da so ljudje.