Veiikonočne potice. Za testo rabiš 1 in pol litra bele moke, prilično pol litra mleka, 2 jajci, 2 veliki žlici surovega masla ali trde ma sti, 3 defce kvasa, 6 žlic sladkorne sipe, drobno seklano lupinico od pol limone in ščep soli. Raztopi kvas v skodelici mlačnega mleka, dodaj pol žličke sladl>orja in toliko moke, da nasatne redko testo, lcatero pusti, da vzide. Iz pogrete moke, mleka ter drugih pridatkov in kva sa vmešaj in vtepi gladko testo, ki se mora ločiti od ktihalnice. Pusti, da vzide, nato ga razvaljaj za na pol prsta dcbelo, pomaži z nadevom, potresi z rozinami, zavij, deni v model, pusti, da znova dobro vzide, pomaži na vrliu z raztepenim rumenjakom ter speči v primerno vroči peči. Grehov nadev. En liter zmletih orehov skuhaj na mleku v prav gosto kašo. Hladni dodaj 4 do 5 žlic sladkorja, 2 jajčka, 1 četrt do pol litra toplene (prigrete) smetane, drobno seklano ali naribano limonovo lupinico od pol limone, pol male žličke zmletega cimeta in če imaš pri roki še en