Role of WhatsApp in improving L2 learner's communicative skills at intermediate level in the city of D. G. Khan - Hussain, Sabir (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
Osnovni namen pričujoče raziskave je analizirati razvijanje tujejezikovnih komunikacijskih spretnosti pakistanskih dijakov s pomočjo aplikacije WhatsApp. Za ta namen smo izvedli eksperimentalno raziskavo, v kateri je sodelovalo šestdeset dijakov s povprečnimi rezultati, ki so bili izbrani na podlagi predtesta. Sledilo je oblikovanje kontrolne in eksperimentalne skupine, vsaka je zajela 30 učencev, in sicer z uporabo t. i. akvarijske tehnike naključnega vzorčenja. Pri kontrolni skupini smo uporabili tradicionalni pristop poučevanja tujega jezika, medtem ko je eksperimentalna skupina pri pouku uporabljala aplikacijo WhatsApp. Na osnovi rezultatov eksperimenta lahko zaključimo, da so v primerjavi z dijaki kontrolne skupine dijaki, ki so pri pouku uporabljali aplikacijo WhatsApp, pokazali boljše komunikacijske spretnosti v tujem jeziku.
Keywords: Angleščina; aplikacija WhatsApp; AV-aids; communicative skills; komunikacijske spretnosti; L2 learners; technology; tehnologija v izobraževanju; učenje angleščine kot tujega jezika; Učenje in poučevanje; WhatsApp; WhatsApp in communicative skills