4 Kruh is krompirja v Tuhinu. Ko ite nam povedali, de le is krompirja dober kruh fpezhe, fmo ga tudi mi drobno na fhteri vogle sresali, pofufhili, dali v malni na zherno soneti. Is te moke farne in is droshja, drujiganizh, je fpekla shena A. S. dober kruh, boljiga kakor je lirkov, kakor je ovfeni. Kdor taki kruh ima, ne bo sa lakoto umeri. Tukej pa pofbijemo **) nekaj krom-pirjeviga kruha vam pokufiti; morebiti fe vam bo fhe bolj perlegel, kakor uni. Naredili fmo ga pa tako: Krompir je shena f kuhala, olupila, s va-larjeni fterla. Kadar je hotla pezhi, je djala dobro fterti krompir v kadunje, okoli pa moke is pfhe-nize, reshi in jezhmena, potrefla s fuhim droshjem in pognedla v toliko moke. de fe je raji fprijelo, *) Prav slo shelimo, ta z h e fko-kraj nf ki kolovrat viditi in ga pofkufiti. Ni treba, do bi boljfhi bil, kakor je zhefki, zhe bo le bolj i k up, kakor je zhefki, ki je "pri vfim tem s a vol j tvoje dobrote slatiga denarja vreden. Sa revnima kmeta je pa zJiefki kolovrat ref predrag;, satorej fe vefelimo , zlie bo Forlanov kolovrat tudi revnim kme-tam vflregel, Vrednifhtvo. **) Lepo fe Vam sahvalimo sa poflan hlepzhik prav dobrima kruha, k te riga fmo pred IV. Joshefam ta dan prejeli. Kdor ga je pokufil, ga je hvalil. En kof fmo ga pa hranili de bomo svedili ? kako dolgo fe da ohraniti. Vrednifhtvo, 55 vode pa nizh. Kadar je ta hlepzhik gori prifhel, je naredila, kakor s pravim kruham. L. D.