Niko Zupanič v Etnografskem muzeju v Beogradu - Bižić Omčikus, Vesna (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2003)
V članku so predstavljeni dokumenti, ki jih hrani arhiv Etnografskega muzeja v Beogradu in pričajo o delu Nika Zupaniea kot kustosa na antropolosko-paleontološkem oddelku omenjenega muzeja v letih 1914-1920 ter o njegovih kasnejših prizadevanjih za prodobitev antropoloških meril za delovanje Etnografskega institut, ki je bil leta 1921 ustanovljen v Ljubljani.
Keywords: Županič, Niko, 1876-1961; Etnografski muzej; Belgrade; Beograd; etnologija; ethnology; fizična antropologija; biografije