Vakuumsko tesni laserski zvari za hermetično inkapsulacijo elektronskih sestavnih delov - Spruk, Sonja (Kovine zlitine tehnologije, 1993)
Raziskali smo mikrostrukturo laserskih zvarov mehkomagnetnega železa Vacofer S2, zaščitenega s 4mim debelo galvansko plastjo Ni in 0.2 mim debelo galvansko prevleko Au z zlitino CuNi3OFe; njihovo geometrijo in vakuumsko tesnost ter študirali vpliv širjenja toplote med procesom laserskega varjenja na kompresijske spoje steklo-kovina. Določili smo optimalne pogoje procesa laserskega varjenja.
Keywords: varjenje; lasersko varjenje; zvari; elektronski sestavni deli; mehkomagnetno železo; nikelj; zlato