Interventni ukrepi v času epidemije COVID-19 na področju delovnih razmerij javnih uslužbencev - Počivavšek, Jakob Krištof (Delavci in delodajalci, 2020)
Prispevek obravnava interventne ukrepe v času epidemije COVID-19, ki so vplivali na delovnopravni položaj zaposlenih v javnem sektorju. Obravnavani ukrepi so analizirani zlasti z vidika jasnosti posameznih zakonskih določb in njihovo skladnostjo z drugimi pravni akti. Izpostavljene so nekatere dileme in težave pri izvajanju v praksi.
Keywords: allowance; COVID-19; delovni čas; dodatek; intervention measures; interventni ukrepi; javni sektor; nadomestilo plače; premestitev; prenos letnega dopusta; public sector; salary compensation; transfer; transfer of annual leave; working hours