Analiza prenosa toplote v postopku sintranja feritov - Rek, Zlatko (Strojniški vestnik, 2002)
Obravnavana je analiza prenosa toplote v postopku sintranja feritov v komorni peči. Izvedeni sta bili meritev in numerično simuliranje časovnega razvoja temperaturnega polja. Zaradi zahtevnosti problema je simuliranje potekalo v dveh delih. V prvem delu je obravnavana celotna peč, v drugem delu pa je analiziran samo pladenj s feriti. V prispevku je opisan postopek meritve temperature, numerični model(enačbe prenosa toplote) in generacija mrežastega modela peči za izbrano računsko območje, tj. notranjost peči z grelniki, pladnji, feriti, nosilci in podstavki. Narejena je analiza rezultatov numerične simulacije in njihova primerjava z izmerjenimi vrednostmi. Ujemanje numerične rešitve in izmerjenih vrednosti je dobra.
Keywords: sintranje feritov; prenos toplote; simuliranje numerično; modeli sevanja; sintranje; feriti; simulacija