Energijske pijače v rokah otrok in mladostnikov - Gregorič, Matej (knjige, 2023)
Pričujoča publikacija nam skuša na znanstveno utemeljenih dejstvih ter na praktičen način približati problematiko pitja energijskih pijač pri otrocih in mladostnikih. Namenjena je strokovnim delavcem osnovnih in srednjih šol ter zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok ter mladostnikov s posebnimi potrebami, da bodo lahko povečali svoje znanje o škodljivosti energijskih pijačah ter lažje in bolj učinkovito vključevali ta spoznanja v svoje vsakodnevne aktivnosti z učenci. Analize namreč kažejo, da otroci in mladostniki vse pogosteje izbirajo te pijače, saj jih zaradi tržnih sporočil neustrezno povezujejo s šolskimi in športnimi dosežki. Pomagajmo jim zmanjšati vnos energijskih pijač in tako prispevati k njihovemu bolj zdravemu telesnemu, duševnemu in socialnemu razvoju.