Outsourcing in Sandy Springs and other US cities - Anttiroiko, Ari-Veikko (Mednarodna revija za javno upravo, 2013)
Namen članka je iz posameznih primerov omogočiti vpogled v obsežno zunanje izvajanje storitev mestnih občin v ZDA, s poudarkom na mestu Sandy Springs, ki je sredi prvega desetletja 21. stol. zaslovelo zaradi radikalnega zunanjega izvajanja 'na ključ'. V skrajni obliki se občinski možje sestanejo samo enkrat na leto, da odobrijo podpise pogodb z zunanjimi izvajalci njihovih storitev. Svetniki pripravijo politični in strateški pregled, tako da zelo zmanjšano število upravnikov storitev lahko pripravi in izda pogodbe s podjetji zasebnega sektorja za vodenje šol, izvajanje socialnih storitev, zbiranje gospodinjskih odpadkov in pobiranje občinskih dajatev.
Keywords: javno-zasebno partnerstvo; local government; lokalna samouprava; mestne občine; outsourcing; storitve; United States of America; ZDA; Združene države Amerike; zunanje izvajanje