Vplivi spleta na slovensko ulično poezijo - Kusterle, Jernej (Slavistična revija, 2015)
Splet je prinesel veliko jezikovnih novosti, ki so jih pesniki prevzeli in integrirali v besedila. Po eni strani so bile spremembe koristne, saj je prišlo do aktualizacije slovarja, po drugi strani pa je novi medij odprl vprašanje, ali je neki zaznamovani izraz s spleta, ki ga mladi prevzamejo v splošno rabo, že slengizem ali ne. Splet je povzročil tudi spremembe na prenosniškem, komunikacijskem, oglaševalnem, tržnem in (samo)promocijskem polju ulične poezije.
Keywords: e-jezik; e-language; glasba; internet; music; phonetism; rap; rapping; Slovene; Slovenian language; slovenščina; street poetry; ulična poezija