Na poti k pojmu "snov" - Krnel, Dušan (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1995)
V sestavku so opisane nekatere zamisli in hipoteze, kako se razvija razumevanje pojma snovi pri otrocih. Kako iz enostavnih akcij nastajajo sheme, ki skupaj z akcijami predstavljajo elemente, iz katerih nastajajo novi pojmi. Predstavljeni so primeri primitivnih akcij in shem ter iz njih konstruirani pojmi. Na poti k razlikovanju med objekti in snovjo je pomembno tudi razlikovanje med intenzivnimi in ekstenzivnimi lastnostmi objektov ter pomen prvega prototipa pri konstrukciji pojma SNOV.
Keywords: concept formation; snov; science education; pojmi; razvojna psihologija; developmental psychology; kognitivni razvoj; lastnosti