Šifrant padavinskih območij vodotokov Republike Slovenije - Šraj, Mojca (Acta hydrotechnica, 2001)
Pri planiranju in gospodarjenju z vodnim bogastvom potrebujemo preprost, informativen in razumljiv sistem šifriranja vodotokov in njihovih padavinskih območjih. V nalogi so analizirani različni sistemi šifriranja evropskih držav in ZDA s poudarkom na razvoju sistema šifriranja za Slovenijo. Šifrant padavinskih območij Slovenije in njegova uporabnost sta predstavljena podrobneje.
Keywords: hidrologija; padavinska območja; povodje; Slovenija; šifrant; šifriranje