Razvoj modela ohlajanja na hladilni liniji štekla - Kokošar, Janko (Materiali in tehnologije, 2000)
V članku je prikazan razvoj fizikalnega modela za ohlajanje ogljičnih jekel na hladilni liniji za šteklom. Delno je prikazan tudi vpliv hlajenja na mehanske lastnosti.
Keywords: jeklo; ohlajanje; valjanje; prenos toplote