Želja po nadziranju mednarodnih tokov kapitala se veča - ali se vrača Keynes? - Ovin, Rasto (Naše gospodarstvo, 2006)
Keynesianska država se je izkazala za neučinkovito ter je v poznih sedemdesetih letih potonila pod težo rastočih deficitov in inflacije. Milostni strel je predstavljala internacionalizacija kapitalskih računov. Ta ni bila toliko izbor nacionalnih ekonomskih politik, kolikor jo je povzročil tehnološki napredek z znanimi posledicami za poslovno prakso. Rast produktivnosti je zahtevala večje trge, čemur je sledil razvoj nadnacionalnih gospodarskih družb. S stališča razvoja mednarodnih tokov kapitala v tem prispevku avtorja analizirata sodobne pojave merkantilistične realne politike in njihove možne posledice.
Keywords: kapital; keynesianizem; Das Kapital; postkeynesianizem; trg kapitala; mednarodni trg kapitala; ekonomske teorije; neoklasična ekonomska teorija