BRKO KUHA ZA VAS — SLADKO ZELJE: prepražite tri glavice ie-bule in pol kg junčjega mesa. Ko se meso zmehča, dodamo naribano korenje in narezano zelje. Po 10 minutah dodamo žličko moke, sladko papriko, po-per in malo vegete. Zalijerao in počasi kuhamo še 30 minut. — ZELENJAVNA CORBA: na olju prepražimo tri glavice čebulc, dve papriki, Vi kg paradižnika. Zalijemo z enim litrom tople vode ali juhe, poso-limo, ko zavre, doflamo vegeto po okusu, štiri žlice sesekljanega peteršilja, vmešamo še eno jajce iu dodamo kislo smetano. — ZREZKI S PAPRIKO: operemo osem paprik in jih narežemo. Popražimo jih na olju, dodamo sol, vegeto in sladko papriko, prelijemo z dva dcl vode in kuhamo še 10 minut. potolčemo 4 zrezke, natremo s soljo, poprom in česnom, spečemo na vročem olju z vsake strani 2—2 minuti, prelijemo jih z omako od paprik. — SLADKE KROGLICE: naribamo 1/4 kg jabolk, dodanio malo limonine lupine, 30 dkg sladkorja, 10 dekagramov na drobno sesekljanih suhili fig, dobro premešamo, napravimo kroglice, povaljamo jih v sladkorju in zložimo v papirnate skodelice. — SLIVINA KREMA: vzemite 40 dkg sliv, sku-hajte jih do mehkega v malo vode, v katero ste dodali 80 dkg sladkorja in malo cimeta. Ko so sli-ve mehke, jih pretlačimo, dodamo žličko gustina, ki ste ga zmešali z malo vode, olUadimo in kremi dodamo sladko smetano — ponudimo jo skupaj s keksi.