Introductory preface - Bunescu, Liliana (Central European Public Administration Review, 2024)
Študija, ki sovpada z 20. obletnico revije Central European Public Administration Review (CEPAR), poudarja pomen vključitve omenjene revije v indeksiranje. Analiza z uporabo scientometrije, bibliometrije in kartiranja znanja ponuja celovit pregled razvoja revije CEPAR v zadnjih dveh desetletjih, izzivov, s katerimi se je revija soočala po vključitvi v Web of Science, in posebnosti vzorcev avtorstva. Podatki, uporabljeni za bibliometrično analizo, so bili pridobljeni iz Web of Science in zajemajo obdobje 2018–2023 (103 članki), medtem ko so bili podatki za analizo avtorstva zbrani iz arhivov revije in se nanašajo na obdobje 2003–2023 (425 člankov). V 21 letih obstoja je revija CEPAR objavila skupaj 425 člankov, v povprečju 20 na leto. Ti članki predstavljajo skupna prizadevanja 684 avtorjev iz različnih držav, pri čemer je povprečen članek napisalo 1,61 avtorja. Trend citiranj je pozitiven, saj se je število citatov po indeksiranju v Web of Science povečalo za desetkrat. Prispevke v izbranem vzorcu (bibliometrična analiza) je napisalo 175 avtorjev, povezanih s 75 institucijami, od katerih jih je 84 % prispevalo po en članek. V petih letih od vključitve v Web of Science je revija CEPAR dosegla okoli 200 citiranj, kar je približno 33 na leto. Med najpogosteje citiranimi so študije o uspešnosti, javni upravi, primerjalni analizi, e-upravi, upravnih sodiščih in dostopu do informacij.
Keywords: authorship patterns; bibliometric analysis; bibliometrična analiza; CiteSpace; delovanje revije; journal metrics; journal performance; knowledge map; metrika revij; vzorci avtorstva; zemljevid znanja