Občinski program varnosti - Kečanović, Bećir (knjige, 2024)
Občinski program varnosti (OPV) je z zakonom določen programski dokument javne varnosti v lokalni skupnosti. Vizija posodobljenega OPV v tem priročniku pa v skladu z namenom zakonodajalca predpostavlja pripadnost vrednotam skupnosti ter usklajeno iskanje sinergij med normativnim okvirom in varnostnimi razmerami, tako kot jih občutijo predvsem prebivalci v lokalnem okolju. Ker so neposredno izpostavljeni varnostnim grožnjam, se sami najbolj zavedajo potrebe po učinkovitem zagotavljanju javne varnosti. Zato bi morali državni organi in organi lokalne samouprave prebivalcem prisluhniti in jih spodbujati, da na demokratičen način sodelujejo tudi pri izdelavi in izvrševanju OPV.