Sandalovina - terminologija, etimologija, lastnosti in raba - Torelli, Niko (Les (Ljubljana), 2001)
Podani so kratki detajli o terminologiji in etimologiji imena sandalovina in njeni zavajajoči dvojnosti. Opisana je anatomska zgradba, lastnosti in raba prave ali bele sandalovine (Pterocarpus santalinus) in rdeče sandalovine (Pterocarpus santalinus). Sandalovina, ki siso jo porabili pri gradnji Salomonovega templja, je bila najverjetneje rdeča sandalovina (Pterocarpus santalinus).
Keywords: sandalovina; Santalum album; Pterocarpus santalinus; terminologija; terminology; etimologija; etymology; anatomija; lastnosti; uporaba