Gozd in obvodna drevnina v obrežnem pasu spodnjega toka Kokre - Rauch, Matej (Gozdarski vestnik, 2008)
Gozd in obvodna drevnina sta pomembni sestavini krajine vzdolž vodotokov. V raziskavi smo ovrednotili razmestitev gozdov in obvodne drevnine v izbranem predelu ob reki Kokri od Preddvora do Kranja. Opisali smo vrste gozdov in dreves, funkcije gozdov in značilnosti sedanjega gospodarjenja, novejše spremembe rabe tal in pritiske na obvodni prostor. Ugotovili smo, da sta gozd in drevnina v prostoru še dovolj dobro zastopana, da pa bi bilo treba obema nameniti več nege in skrbi.
Keywords: gospodarjenje z gozdovi; obvodni gozdovi; Kokra; funkcije gozda