Pokritja različnih algebrskih struktur - Lemut Furlani, Ajda (Matrika, 2021)
V članku je predstavljen znan problem pokritja. Najprej nekoliko na splošno, potem pa na treh algebrskih strukturah, in sicer na grupah, kolobarjih in vektorskih prostorih. V zadnjem poglavju pa je predstavljena še posplošitev izrekov iz poglavja o vektorskih prostorih na afine prostore.
Keywords: afine spaces; algebra; covering problem; groups; pokritja afinih prostorov; pokritja grup; pokritja kolobarjev; pokritja vektorskih prostorov; problem pokritja; rings; vector spaces