Od teksta k telesnemu - Murnik, Maja (Primerjalna književnost, 2014)
Onkraj osemdesetih in devetdesetih let dvajsetega stoletja, ko se je še verjelo, da se bo kiberkulturna paradigma osredotočila zgolj na vprašanja uma, je zadnje desetletje zopet vzpostavilo interes za telo. To z novimi tehnologijami modelirano in s softverom podprto telesnost raziskujejo tudi nekatera dela elektronske literature.
Keywords: Jackson, Shelley, 1963-; Bouchardon, Serge; Volckaert, Vincent; književnost in novi mediji; digitalna umetnost; elektronska literatura; telo; telesnost; interaktivnost; bralna izkušnja