Prevalenca težav z gibali pri kegljanju - Hadžić, Vedran (Šport (Ljubljana), 2016)
Kegljaški lučaj ima značilnosti asimetrične dejavnosti. Asimetrične dejavnosti so lahko vzrok za akutne ali kronične poškodbe gibal. Pri kegljanju smo ugotovili prevalenco predvsem za poškodbe kolena in hrbta. Precej manjše je tveganje za ostale poškodbe, kjer pa je kot tretji najbolj izpostavljen del zapestje.
Keywords: hrbet; injuries; kegljanje; knee; koleno; nine pin bowling; poškodbe; sport; šport; športne poškodbe; vertebra