Strošek lastniškega kapitala podjetja - Stubelj, Igor (Management, 2009)
Članek obravnava oceno stroška lastniškega kapitala podjetja, ki je pomemben, saj določa zahtevano donosnost, ki jo vlagatelji zahtevajo na vloena sredstva.Strošek lastniškega kapitala podjetja uporabimo kot diskontni faktor pri izračunavanju današnje vrednosti pričakovanih denarnih tokov lastnikov. V članku so prikazane metodološke rešitve ocene stroška lastniškega kapitala po CAPM na slovenskem trgu kapitala, ki spada med trge v razvoju.Za te je značilna kratka časovna vrsta razpololjivih podatkov. Ocenjen je strošek lastniškega kapitala za izbrane slovenske delniške drube.
Keywords: podjetja; delniške družbe; poslovne finance; lastni kapital; stroški; donosnost