Kako smo poučevali o Keynesu nekoč in kako poučujemo danes - Fabjančič, Zarjan (Naše gospodarstvo, 2006)
V časih socializma smo študente v znatno manjšem obsegu poučevali o Keynesu, kot bi si svetovno znani ekonomist zaslužil. Precej je bilo Splošne teorije in teorije denarja, manj pa drugih pomembnih Keynesovih prispevkov, osnov nacionalnega računovodstva na primer. Mnogo je bilo anekdot in tudi precej zmot o Keynesovem odnosu do očeta, njegovem odnosu do matematike in njegovih sposobnostih za prenos teorije v prakso. Danes še vedno premalo poučujemo o Keynesu, več pa poučujemo keynesianstvo.
Keywords: Keynes, John Maynard, 1883-1946; keynesianizem; ekonomske teorije; neoklasična ekonomska teorija