The introduction of fine SiC particles into a molten Al alloy matrix - Kevorkijan, Varužan (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Uvajanje finih SiC delcev v talino iz Al zlitine je tehnološko zahtevno zaradi njihove slabe omočljivosti in izrazite kemijske reaktivnosti. Hkrati je uvajanje finih SiC delcev predpogoj za izboljšanje mehanskih lastnosti kompozitov in njihovo večjo konkurenčnost na trgu. V delu so opisani dosegljivi rezultati na tem področju in predstavljene nove smeri razvoja.
Keywords: kompozitni materiali; livarstvo; omakanje; keramični delci