O dilemah in dejanskem stanju slovenske geografije v času delovanja tretje generacije slovenskih geografov - Klemenčič, Vladimir (Geografski vestnik, 2009)
Avtor polemizira s prispevkom Igorja Vrišerja o dilemah slovenske geografije. Pri tem z dodatnimi informacijami dopolni predstavo o dejanskem stanju slovenske geografije v času delovanja tretje generacije slovenskih geografov (1945-1990). Ugovarja nekaterim ne dovolj dokumentiranim stališčem, zlasti glede "drobljenja geografije", prepogostega poseganja na negeografska področja, pomanjkljivi uporabnosti rezultatov slovenske geografije v vsakdanjem praktičnem življenju in glede problema sintez v regionalni geografiji.
Keywords: geografija; geography; teorija; theory; metodologija; Slovenia; Slovenija