Suša 1970-1973 v Sahelu in vprašanje klimatskih sprememb - Gams, Ivan (Geografski obzornik, 1975)
Suša v afriškem Sahelu 1971-1973, lokalno neenake temperaturne ohladitve v severnem polarnem pasu, zimske otoplitve ter izostanek poznospomladanskih ter jesenskih viškov padavin v Sloveniji v zadnjih treh desetletjih so prikazani v luči ugibanj, ali gre za spremembo klime ali le za njeno nihanje. Avtor meni, da znanost na to še ne more odgovoriti, prav tako tudi ne glede vpliva človeka na svetovno klimo.
Keywords: Africa; Afrika; climatic changes; climatology; geografija; geografija podnebja; geography; klimatske spremembe; Sahel