Piano teachers' job satisfaction in music schools in the republic of croatia - Sabljar, Mirna (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Prispevek prinaša rezultate prve velike raziskave, katere cilj je bila specifična skupina učiteljev, izvedene z namenom zbiranja empiričnih pokazateljev zadovoljstva učiteljev klavirja pri delu. Sodelovala je več kot polovica (N = 253) učiteljev klavirja v glasbenih šolah iz vseh županij Republike Hrvaške. Rezultati so pokazali, da so učitelji klavirja zmerno zadovoljni, da ni razlik glede na spol in tip šole, v kateri poučujejo. Prav tako kot učitelji, ki so napredovali na svojem strokovnem področju, so bolj zadovoljni tudi učitelji z več leti delovne dobe. Rezultati lahko prispevajo k izboljšanju prakse poučevanja in k večji učinkovitosti pri doseganju rezultatov, to so učenci z višjimi učnimi dosežki.
Keywords: glasbene šole; individualno poučevanje; job satisfaction; music schools; one-toone teaching; piano teachers; piano teaching; poučevanje klavirja; učitelji klavirja; zadovoljstvo pri delu