Comparing topologies on linearly recursive sequences - El Kaoutit, Laiachi (Ars mathematica contemporanea, 2019)
Prostor linearno rekurzivnih zaporedij kompleksnih števil dopušča dve različni topologiji: adično topologijo, inducirano z idealom tisth zaporedij, katerih prvi člen je 0, in topologijo, inducirano s Krullovo topologijo na prostoru kompleksnih potenčnih vrst s pomočjo primerne vložitve. Pokažemo, da ti dve topologiji nista ekvivalentni.
Keywords: adic topologies; adične topologije; Hopf algebras; Hopfove algebre; linearly recursive sequences; linearno rekurzivna zaporedja; potenčne vrste; power series