Stratigrafski razvoj julske in tuvalske podstopnje na območju Oslice pri Muljavi - Dozet, Stevo (Geologija, 2002)
Julsko-tuvalska skladovnica na območju Oslice pričenja z dolomitnimi brečami zlimonitnim vezivom in z boksitom, ki pričajo o okopnitvi na meji med julom in cordevolom. Sledila je sedimentacija pretežno karbonatnih kamnin. V litološkem intervalu kjer prevladujejo apnenčeve breče, so najbolj značilni onkoidni vložki. Karnijsko zaporedje na območju Oslice zaključujejo dolomiti zvložki laporja, plastnati mikritni apnenec in temnosiv dolomit s kroglasto krojitvijo. Litološka sestava in sedimentne značilnosti zaporedja kažejo na nastajanje v litoralnem pasu.
Keywords: karbonatne kamnine; litostratigrafija; Oslica; sedimentacija; stratigrafija; stratigraphy; trias