Hamiltonicity of certain cartesian products of graphs - Paj Erker, Tjaša (JET on-line, 2022)
Graf je Hamiltonov, če vsebuje cikel, ki gre skozi vsako vozlišče natanko enkrat. V tem članku preučujemo hamiltonskost kartezičnega produkta drevesa in poti. Podamo zadostne pogoje, da bo kartezični produkt drevesa in poti Hamiltonov.
Keywords: cartesian product; faktor poti; hamiltonicity; hamiltoničnost; kartezični produkt; path factor