Moč misli - Agamben, Giorgio (knjige, 2021)
Knjiga prinaša izbor esejev in predavanj, ki jih je avtor napisal v dveh desetletjih, v obdobju 1980%2000. Avtor se v njih artikulirano sooči z vrsto pomembnih imen sodobne evropske filozofije, od Platona do Spinoze, od Aristotela do Deleuza, od Carla Schmitta do Walterja Benjamina, od Hegla do Abyja Warburga in Heideggerja ter Derridaja. Izbor določajo trije temeljni koncepti: jezik, zgodovina in moč, pri čemer se njegova misel vztrajno vrti okoli enega samega središča, moči misli oziroma okrog človeka kot essere di potenza % bitju moči, sile, zmožnosti.