And the word was made flesh, and dwelt among us - Tomanić Trivundža, Ilija (Družboslovne razprave, 2015)
Prispevek predstavlja vprašanje rabe političnih metafor znotraj političnih bojev, natančneje sposobnosti nekaterih metafor, da znotraj teh bojev prehajajo med različnimi modalnostmi (besedna, vizualna, fizična oziroma utelešena). Prispevek gradi na študiji primera transmodalne metafore zombijev, sprva uporabljene za kritiko protestnikov na Vseslovenskih ljudskih vstajah, ki pa so jo protestniki subverzivno apropriirali in spremenili njen prvotni pomen. Kot taka je potem odigrala eno ključnih vlog v procesu uokvirjanja novic, s tem pa pripomogla tudi k novinarski zavrnitvi poročanja o protestih znotraj ustaljenega modela protestne paradigme. Analiza uokvirjanja je narejena s kvalitativno multimodalno analizo člankov šestih slovenskih tiskanih in spletnih medijev.
Keywords: Metafora; Metaphor; Protesti; Protests; Paradigme (Družbene vede); Pradigms (Social sciences); Študije primerov; Case studies