From Homo' polyto ! OpenUp! - Geunis, Lotte (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Članek zajema spoznanja iz projekta ERASMUS+ Homo' poly o zavedanju in razumevanju homoseksualnosti v šolah. Projekt Homo' poly je od 2016 do 2019 potekal v osmih evropskih državah: v Belgiji, Nemčiji, na Nizozemskem, na Poljskem, v Španiji, Turčiji, na Madžarskem in v Združenem kraljestvu. Med projektom so partnerske institucije opažale, da so se homofobnost, pomanjkanje angažiranja širše skupnosti ter (zlasti v Srednji in Vzhodni Evropi) omejena politična podpora izkazali kot pomembne ovire. Da bi te izzive še nadalje raziskali ter predstavili predlagane usmeritve za prihodnje dejavnosti in raziskovanje, avtorji gradijo na pregledu partnerskih institucij.
Keywords: education; ERASMUS+; Europe; Evropa; homofobija; homophobia; izobraževanje; LGB