Domination type parameters of Pell graphs - Özer, Arda Bugra (Ars mathematica contemporanea, 2023)
Pellovi grafi so definirani na določenih ternarnih nizih kot posebni podgrafi Fibonaccijevih kock lihega indeksa. V tem članku preučujemo dominacijsko število, skupno dominacijsko število, 2-pakirno število, povezano dominacijsko število, parno dominacijsko število in predznačeno dominacijsko število Pellovih grafov. Z uporabo celoštevilskega linearnega programiranja poiščemo natančne vrednosti in nekatere ocene za ta števila majhnih Pellovih grafov. Poleg tega poiščemo teoretične meje za dominacijska števila in skupna dominacijska števila Pellovih grafov
Keywords: celoštevilsko linearno programiranje; dominacijsko število; domination number; Fibonacci cube; Fibonaccijeva kocka; integer linear programming; Pell graphs; Pellovi grafi